Aktuality

24.02.2024, 13:46



Americký sen
21. 02.



Workshop
22. 02.



Literární párty Českého rozhlasu s Antonínem Mazáčem
29. 02.



Origami s Markétou
každou středu



Březen měsíc čtenářů
04. 03. - 31.03.



Akademie volného času
20. 03.



Tvořivý knihovníček
04. 03.



Origami s Markétou
06. 03.



Tvořivé odpoledne pro všechny
07. 03.



Divadelní představení
08. 03.



Týden mozku a tréninku paměti
11. 03. - 15.03.



Pochod pro mozek
12. 03.



Rodokmen
13. 03.



Origami s Markétou
13. 03.



14. 03.



Herní klub
14. 03.



Tvořivé odpoledne pro všechny
14. 03.



Tvořivý knihovníček
18. 03.



Zpívánky
19. 03.



Science Café
20. 03.



Origami s Markétou
20. 03.



Tvořivé odpoledne pro všechny
21. 03.



Za úplným zatměním Slunce do Číny
27. 03.



Origami s Markétou
27. 03.



Bookstart
28. 03.



Velikonoční Green Swap
28. 03.



Zahájení Semínkovny
28. 03.



Zdobení kraslic
28. 03.



Výroba hnízda z ovčí vlny
28. 03.



Tvořivé odpoledne pro všechny
28. 03.



Dobrovolnictví



Školení na PC



Návod - čtenářské konto 1



Návod - čtenářské konto 2



Informace o spotřebitelské poradně D-test



Nabídka vypracování rešerší



Čtečky knih k zapůjčení



Odprodej knih



Certifikát ATIC


Škola vaření nadchla děti i dospělé

publikováno: 18.02.2014
autor: Za Městskou knihovnu Chodov Marie Valentová

Po velkém ohlasu, který vyvolal kurz výroby sushi, pořádaný chodovskou knihovnou v prosinci, navštívili knihovnu opět kuchaři Lukáš Neckář a Jiří Hovorka. V rámci školy vaření Chefparade, tentokrát připravili pro děti výrobu hamburgerů a pro dospělé návštěvníky čtyři pokrmy z thajské kuchyně. Na odpoledním kurzu výroby hamburgerů se děti dozvěděly, jaké maso je pro přípravu jejich oblíbeného jídla potřeba a jakým způsobem se směs připravuje. Naučily se rovněž připravit skvělý dresink. Každé z dětí si pak podle své chuti připravilo vlastní hamburger se zeleninou a dresinky podle své chuti. Se svými kulinářskými skvosty se rovněž nechaly vyfotit a pak už je s chutí snědly. „Ty jsou dobré! Mami, koupíš mi, co budu potřebovat a já uvařím v sobotu na oběd hamburgery,“ nadchl se pro vaření jeden z chlapců.

Vyšší laťku, co se týče přípravy zajímavých pokrmů, měli dospělí návštěvníci školy vaření. Ti pod dohledem a s pomocí obou pánů kuchařů připravovali: Letní závitky se sweet chilli omáčkou, polévku tom yum, Pad Thai s kuřecím masem, Zelené kari s kuřecím masem a rýží. Všechna čtyři jídla se velmi povedla, o čemž se mohli sami při ochutnávce přesvědčit. Návštěvníci si tak domů odnesli spoustu zajímavých zkušeností a seznámili se i s různými ingrediencemi, o nichž dosud ani nevěděli. Zjistili také, že ačkoliv výše uvedená jídla mají záhadné názvy, nejsou na přípravu až tak náročná a uspokojí chutě každého gurmána.

clanekclanekclanekclanek