Aktuality
27.07.2024, 08:57![](./fotky/aktual/deska_m.jpg)
Prázdniny s knihovnou
01. 07. - 31.08.
![](./fotky/aktual/prazdniny_m.jpg)
Burza knih
01. 07. - 31.08.
![](./fotky/aktual/burza8_m.jpg)
Příměstský tábor pro seniory
19. 08. - 23.08.
![](./fotky/aktual/tabor_m.jpg)
Tvořivé dopoledne pro všechny
Každý čtvrtek
![](./fotky/aktual/odpo8_m.jpg)
Dobrovolnictví
![](./fotky/aktual/dobro_m.jpg)
Školení na PC
![](./fotky/aktual/pcskoleni22_m.jpg)
Semínkovna
![](./fotky/aktual/seminka_m.jpg)
Návod audiohnihy a e-knihy
![](./fotky/aktual/audio_m.jpg)
Stahování e-audioknih
![](./fotky/aktual/eknihy_m.jpg)
Návod - čtenářské konto 1
![](./fotky/aktual/katalog_tritius1_m.jpg)
Návod - čtenářské konto 2
![](./fotky/aktual/katalog_tritius2_m.jpg)
Informace o spotřebitelské poradně D-test
![](./fotky/aktual/dtest_m.jpg)
Nabídka vypracování rešerší
![](./fotky/aktual/reserse1_m.jpg)
Odprodej knih
![](./fotky/aktual/doprodej_m.jpg)
Certifikát ATIC
![](./fotky/aktual/atic_m.jpg)
Škola vaření nadchla děti i dospělé
Po velkém ohlasu, který vyvolal kurz výroby sushi, pořádaný chodovskou knihovnou v prosinci, navštívili knihovnu opět kuchaři Lukáš Neckář a Jiří Hovorka. V rámci školy vaření Chefparade, tentokrát připravili pro děti výrobu hamburgerů a pro dospělé návštěvníky čtyři pokrmy z thajské kuchyně. Na odpoledním kurzu výroby hamburgerů se děti dozvěděly, jaké maso je pro přípravu jejich oblíbeného jídla potřeba a jakým způsobem se směs připravuje. Naučily se rovněž připravit skvělý dresink. Každé z dětí si pak podle své chuti připravilo vlastní hamburger se zeleninou a dresinky podle své chuti. Se svými kulinářskými skvosty se rovněž nechaly vyfotit a pak už je s chutí snědly. „Ty jsou dobré! Mami, koupíš mi, co budu potřebovat a já uvařím v sobotu na oběd hamburgery,“ nadchl se pro vaření jeden z chlapců.
Vyšší laťku, co se týče přípravy zajímavých pokrmů, měli dospělí návštěvníci školy vaření. Ti pod dohledem a s pomocí obou pánů kuchařů připravovali: Letní závitky se sweet chilli omáčkou, polévku tom yum, Pad Thai s kuřecím masem, Zelené kari s kuřecím masem a rýží. Všechna čtyři jídla se velmi povedla, o čemž se mohli sami při ochutnávce přesvědčit. Návštěvníci si tak domů odnesli spoustu zajímavých zkušeností a seznámili se i s různými ingrediencemi, o nichž dosud ani nevěděli. Zjistili také, že ačkoliv výše uvedená jídla mají záhadné názvy, nejsou na přípravu až tak náročná a uspokojí chutě každého gurmána.