Aktuality
30.04.2025, 10:06
Provozní doba

Univerzita třetího věku
každou druhou středu

Český den proti rakovině
14. 05. - 17. 05.

Jóga v sedě
02. 05.

Výroba brože
07. 05.

Malování na kamínky a tvoření z chlupatých drátků
14. 05.

Jazz v knihovně
15. 05.

Jóga v sedě
16. 05.

Ilustrace příběhu
21. 05.

Šití jehelníčku
28. 05.

Kurz pečení chleba
31. 05.

Tvořivé odpoledne pro všechny
Každý čtvrtek

Jóga v sedě

Dobrovolnictví

Školení na PC

Semínkovna

Návod audiohnihy a e-knihy

Stahování e-audioknih

Návod - čtenářské konto 1

Návod - čtenářské konto 2

Informace o spotřebitelské poradně D-test

Nabídka vypracování rešerší

Odprodej knih

Certifikát ATIC

Škola vaření nadchla děti i dospělé
Po velkém ohlasu, který vyvolal kurz výroby sushi, pořádaný chodovskou knihovnou v prosinci, navštívili knihovnu opět kuchaři Lukáš Neckář a Jiří Hovorka. V rámci školy vaření Chefparade, tentokrát připravili pro děti výrobu hamburgerů a pro dospělé návštěvníky čtyři pokrmy z thajské kuchyně. Na odpoledním kurzu výroby hamburgerů se děti dozvěděly, jaké maso je pro přípravu jejich oblíbeného jídla potřeba a jakým způsobem se směs připravuje. Naučily se rovněž připravit skvělý dresink. Každé z dětí si pak podle své chuti připravilo vlastní hamburger se zeleninou a dresinky podle své chuti. Se svými kulinářskými skvosty se rovněž nechaly vyfotit a pak už je s chutí snědly. „Ty jsou dobré! Mami, koupíš mi, co budu potřebovat a já uvařím v sobotu na oběd hamburgery,“ nadchl se pro vaření jeden z chlapců.
Vyšší laťku, co se týče přípravy zajímavých pokrmů, měli dospělí návštěvníci školy vaření. Ti pod dohledem a s pomocí obou pánů kuchařů připravovali: Letní závitky se sweet chilli omáčkou, polévku tom yum, Pad Thai s kuřecím masem, Zelené kari s kuřecím masem a rýží. Všechna čtyři jídla se velmi povedla, o čemž se mohli sami při ochutnávce přesvědčit. Návštěvníci si tak domů odnesli spoustu zajímavých zkušeností a seznámili se i s různými ingrediencemi, o nichž dosud ani nevěděli. Zjistili také, že ačkoliv výše uvedená jídla mají záhadné názvy, nejsou na přípravu až tak náročná a uspokojí chutě každého gurmána.