Aktuality

22.02.2018, 08:31


Výtvarná a literární soutěž „Velikonoční vajíčko“



Pohádkohraní v únoru



Výtvarná dílna v únoru



Herní klub v únoru



Březen měsíc čtenářů



Přehled akcí na březen



Tipy knihkupectví na březen



Listování v březnu



Karlovarští letci v RAF



Spisovatelé do knihoven - Milan Ohnisko



Přednáška v březnu



Burza knih



Autorské čtení v březnu



Umpalumpík v březnu



Cvrčkohrátky v březnu



Výtvarná a literární soutěž



Výtvarná dílna v březnu



Pohádkohraní v březnu



Herní klub v březnu



Návod - čtenářské konto 1



Návod - čtenářské konto 2



Informace o spotřebitelské poradně D-test



Čtenářské placky k prodeji v knihovně i infocentru



Nabídka vypracování rešerší



Čtečky knih k zapůjčení



Odprodej knih



Certifikát ATIC



Certifikát Český systém kvality služeb


Škola vaření nadchla děti i dospělé

publikováno: 18.02.2014
autor: Za Městskou knihovnu Chodov Marie Valentová

Po velkém ohlasu, který vyvolal kurz výroby sushi, pořádaný chodovskou knihovnou v prosinci, navštívili knihovnu opět kuchaři Lukáš Neckář a Jiří Hovorka. V rámci školy vaření Chefparade, tentokrát připravili pro děti výrobu hamburgerů a pro dospělé návštěvníky čtyři pokrmy z thajské kuchyně. Na odpoledním kurzu výroby hamburgerů se děti dozvěděly, jaké maso je pro přípravu jejich oblíbeného jídla potřeba a jakým způsobem se směs připravuje. Naučily se rovněž připravit skvělý dresink. Každé z dětí si pak podle své chuti připravilo vlastní hamburger se zeleninou a dresinky podle své chuti. Se svými kulinářskými skvosty se rovněž nechaly vyfotit a pak už je s chutí snědly. „Ty jsou dobré! Mami, koupíš mi, co budu potřebovat a já uvařím v sobotu na oběd hamburgery,“ nadchl se pro vaření jeden z chlapců.

Vyšší laťku, co se týče přípravy zajímavých pokrmů, měli dospělí návštěvníci školy vaření. Ti pod dohledem a s pomocí obou pánů kuchařů připravovali: Letní závitky se sweet chilli omáčkou, polévku tom yum, Pad Thai s kuřecím masem, Zelené kari s kuřecím masem a rýží. Všechna čtyři jídla se velmi povedla, o čemž se mohli sami při ochutnávce přesvědčit. Návštěvníci si tak domů odnesli spoustu zajímavých zkušeností a seznámili se i s různými ingrediencemi, o nichž dosud ani nevěděli. Zjistili také, že ačkoliv výše uvedená jídla mají záhadné názvy, nejsou na přípravu až tak náročná a uspokojí chutě každého gurmána.

clanekclanekclanekclanek