Aktuality
17.09.2025, 18:13
Provozní doba

Tvoření
17. 09.

Jazz v knihovně
18. 09.

Univerzita třetího věku
12. 09.

Týden knihoven
6. 10. - 11. 10.

Kurz drátkování
1. 10., 15. 10., 5. 11., 19. 11.

Kurz pečení chleba
25. 10.

Jóga v sedě

Ukázka preventivních aktivit Policie ČR

Zahrádkáři zahrádkářům

Trénink paměti

K smrti dobrý kafe

Halloweenské tvoření
15. 10.

Jazzový podvečer
16. 10.

Poutní místa
22. 10.

Prostě přijďte II
25. 10.

Knižní klub
27. 10.

Halloween v knihovně
29. 10.

Tvořivé odpoledne
Každý čtvrtek

Dobrovolnictví

Školení na PC

Semínkovna

Návod audiohnihy a e-knihy

Stahování e-audioknih

Návod - čtenářské konto 1

Návod - čtenářské konto 2

Informace o spotřebitelské poradně D-test
Nabídka vypracování rešerší

Odprodej knih

Certifikát ATIC

Škola vaření nadchla děti i dospělé
Po velkém ohlasu, který vyvolal kurz výroby sushi, pořádaný chodovskou knihovnou v prosinci, navštívili knihovnu opět kuchaři Lukáš Neckář a Jiří Hovorka. V rámci školy vaření Chefparade, tentokrát připravili pro děti výrobu hamburgerů a pro dospělé návštěvníky čtyři pokrmy z thajské kuchyně. Na odpoledním kurzu výroby hamburgerů se děti dozvěděly, jaké maso je pro přípravu jejich oblíbeného jídla potřeba a jakým způsobem se směs připravuje. Naučily se rovněž připravit skvělý dresink. Každé z dětí si pak podle své chuti připravilo vlastní hamburger se zeleninou a dresinky podle své chuti. Se svými kulinářskými skvosty se rovněž nechaly vyfotit a pak už je s chutí snědly. „Ty jsou dobré! Mami, koupíš mi, co budu potřebovat a já uvařím v sobotu na oběd hamburgery,“ nadchl se pro vaření jeden z chlapců.
Vyšší laťku, co se týče přípravy zajímavých pokrmů, měli dospělí návštěvníci školy vaření. Ti pod dohledem a s pomocí obou pánů kuchařů připravovali: Letní závitky se sweet chilli omáčkou, polévku tom yum, Pad Thai s kuřecím masem, Zelené kari s kuřecím masem a rýží. Všechna čtyři jídla se velmi povedla, o čemž se mohli sami při ochutnávce přesvědčit. Návštěvníci si tak domů odnesli spoustu zajímavých zkušeností a seznámili se i s různými ingrediencemi, o nichž dosud ani nevěděli. Zjistili také, že ačkoliv výše uvedená jídla mají záhadné názvy, nejsou na přípravu až tak náročná a uspokojí chutě každého gurmána.