Aktuality
20.04.2024, 07:01Aby děti četly rády
23. 04.
24. 04.
Origami s Markétou
24. 04.
Dny dobrovolnictví KK
25. 04.
Bookstart
25. 04.
Tvořivé dopoledne pro všechny
25. 04.
Listování
27. 05.
LeleBAND
30. 05.
Origami s Markétou
01. 05.
Tvořivé dopoledne pro všechny
02. 05.
Výroba kytičky ze saténu
02. 05.
Origami s Markétou
08. 05.
Tvořivé dopoledne pro všechny
09. 05.
Výrova mýdel
09. 05.
Český den proti rakovině
15. 05. - 18. 05.
Dizajniště na cestách
15. 05. - 23. 05.
Science Café
15. 05.
Tvořivý knihovníček
15. 05.
Origami s Markétou
15. 05.
16. 05.
Tvořivé dopoledne pro všechny
16. 05.
Herní klub
16. 05.
Origami s Markétou
22. 05.
Tvořivé dopoledne pro všechny
23. 05.
Zahrádkáři zahrádkářům
29. 05.
Tvořivý knihovníček
29. 05.
Origami s Markétou
29. 05.
Bookstart
30. 05.
Tvořivé dopoledne pro všechny
30. 05.
Dobrovolnictví
Školení na PC
Návod - čtenářské konto 1
Návod - čtenářské konto 2
Informace o spotřebitelské poradně D-test
Nabídka vypracování rešerší
Čtečky knih k zapůjčení
Odprodej knih
Certifikát ATIC
Škola vaření nadchla děti i dospělé
Po velkém ohlasu, který vyvolal kurz výroby sushi, pořádaný chodovskou knihovnou v prosinci, navštívili knihovnu opět kuchaři Lukáš Neckář a Jiří Hovorka. V rámci školy vaření Chefparade, tentokrát připravili pro děti výrobu hamburgerů a pro dospělé návštěvníky čtyři pokrmy z thajské kuchyně. Na odpoledním kurzu výroby hamburgerů se děti dozvěděly, jaké maso je pro přípravu jejich oblíbeného jídla potřeba a jakým způsobem se směs připravuje. Naučily se rovněž připravit skvělý dresink. Každé z dětí si pak podle své chuti připravilo vlastní hamburger se zeleninou a dresinky podle své chuti. Se svými kulinářskými skvosty se rovněž nechaly vyfotit a pak už je s chutí snědly. „Ty jsou dobré! Mami, koupíš mi, co budu potřebovat a já uvařím v sobotu na oběd hamburgery,“ nadchl se pro vaření jeden z chlapců.
Vyšší laťku, co se týče přípravy zajímavých pokrmů, měli dospělí návštěvníci školy vaření. Ti pod dohledem a s pomocí obou pánů kuchařů připravovali: Letní závitky se sweet chilli omáčkou, polévku tom yum, Pad Thai s kuřecím masem, Zelené kari s kuřecím masem a rýží. Všechna čtyři jídla se velmi povedla, o čemž se mohli sami při ochutnávce přesvědčit. Návštěvníci si tak domů odnesli spoustu zajímavých zkušeností a seznámili se i s různými ingrediencemi, o nichž dosud ani nevěděli. Zjistili také, že ačkoliv výše uvedená jídla mají záhadné názvy, nejsou na přípravu až tak náročná a uspokojí chutě každého gurmána.