Aktuality
24.03.2023, 01:17Březen měsíc čtenářů
01. - 31.03.

LiStOVáNí
16. 03.

Turistou v Emirátech
29. 03.

BOOKSTART
30. 03.

Uprostřed na okraji
05. 04.

Jazz v podkroví
13. 04.

BOOKSTART
27. 04.

Školení na PC

Čtenářská výzva 2023

Čtenářská výzva herní list

Otevírací doba dospělé oddělení

Otevírací doba dětské oddělení

Otevírací doba knihkupectví

Návod - čtenářské konto 1

Návod - čtenářské konto 2

Informace o spotřebitelské poradně D-test

Čtenářské placky k prodeji v knihovně i infocentru

Nabídka vypracování rešerší

Čtečky knih k zapůjčení

Odprodej knih

Certifikát ATIC

Škola vaření nadchla děti i dospělé
Po velkém ohlasu, který vyvolal kurz výroby sushi, pořádaný chodovskou knihovnou v prosinci, navštívili knihovnu opět kuchaři Lukáš Neckář a Jiří Hovorka. V rámci školy vaření Chefparade, tentokrát připravili pro děti výrobu hamburgerů a pro dospělé návštěvníky čtyři pokrmy z thajské kuchyně. Na odpoledním kurzu výroby hamburgerů se děti dozvěděly, jaké maso je pro přípravu jejich oblíbeného jídla potřeba a jakým způsobem se směs připravuje. Naučily se rovněž připravit skvělý dresink. Každé z dětí si pak podle své chuti připravilo vlastní hamburger se zeleninou a dresinky podle své chuti. Se svými kulinářskými skvosty se rovněž nechaly vyfotit a pak už je s chutí snědly. „Ty jsou dobré! Mami, koupíš mi, co budu potřebovat a já uvařím v sobotu na oběd hamburgery,“ nadchl se pro vaření jeden z chlapců.
Vyšší laťku, co se týče přípravy zajímavých pokrmů, měli dospělí návštěvníci školy vaření. Ti pod dohledem a s pomocí obou pánů kuchařů připravovali: Letní závitky se sweet chilli omáčkou, polévku tom yum, Pad Thai s kuřecím masem, Zelené kari s kuřecím masem a rýží. Všechna čtyři jídla se velmi povedla, o čemž se mohli sami při ochutnávce přesvědčit. Návštěvníci si tak domů odnesli spoustu zajímavých zkušeností a seznámili se i s různými ingrediencemi, o nichž dosud ani nevěděli. Zjistili také, že ačkoliv výše uvedená jídla mají záhadné názvy, nejsou na přípravu až tak náročná a uspokojí chutě každého gurmána.