Aktuality
27.07.2024, 15:03![](./fotky/aktual/deska_m.jpg)
Prázdniny s knihovnou
01. 07. - 31.08.
![](./fotky/aktual/prazdniny_m.jpg)
Burza knih
01. 07. - 31.08.
![](./fotky/aktual/burza8_m.jpg)
Příměstský tábor pro seniory
19. 08. - 23.08.
![](./fotky/aktual/tabor_m.jpg)
Tvořivé dopoledne pro všechny
Každý čtvrtek
![](./fotky/aktual/odpo8_m.jpg)
Dobrovolnictví
![](./fotky/aktual/dobro_m.jpg)
Školení na PC
![](./fotky/aktual/pcskoleni22_m.jpg)
Semínkovna
![](./fotky/aktual/seminka_m.jpg)
Návod audiohnihy a e-knihy
![](./fotky/aktual/audio_m.jpg)
Stahování e-audioknih
![](./fotky/aktual/eknihy_m.jpg)
Návod - čtenářské konto 1
![](./fotky/aktual/katalog_tritius1_m.jpg)
Návod - čtenářské konto 2
![](./fotky/aktual/katalog_tritius2_m.jpg)
Informace o spotřebitelské poradně D-test
![](./fotky/aktual/dtest_m.jpg)
Nabídka vypracování rešerší
![](./fotky/aktual/reserse1_m.jpg)
Odprodej knih
![](./fotky/aktual/doprodej_m.jpg)
Certifikát ATIC
![](./fotky/aktual/atic_m.jpg)
V knihovně se konal další kurz vaření
Tentokrát si návštěvníci pod vedením Lukáše Neckáře ze školy vaření Chefparade vyzkoušeli přípravu pokrmů z italské kuchyně. Netradičně se začalo přípravou dezertu, protože bylo potřeba tiramisu, které se připravovalo, dostatečně vychladit. Poté přišla na řadu oblíbená italská polévka minestrone. Při její přípravě se účastníci kurzu dostatečně pocvičili v krájení, protože čím více zeleniny se do této polévky přidá, tím je lepší. Čas během vaření polévky využil pan Neckář k přípravě bruschetty s rajčaty. A opět se krájelo, tentokrát rajčata, bazalka, anebo třeba olivy.
„Musím říct, že bruschettu znám zapečenou, ale pokud je dobré pečivo, tak je vynikající i nezapečená“, smála je jedna z návštěvnic. Před přípravou hlavního jídla, špaget carbonara, stihl Lukáš Neckář naučit návštěvníky i přípravu pesta. No a pak došlo na ochutnávání připravených jídel. To byla určitě ta nejlepší část kurzu. Návštěvníci odcházeli spokojení s tím, že se naučili připravovat několik zajímavých jídel, z nichž některá, jak se svěřili, třeba neměli odvahu vyzkoušet, ale teď už se do jejich přípravy bez obav pustí i sami doma. Další kurz vaření se bude konat v listopadu.