Aktuality

19.11.2017, 10:31


POZOR: Změna víkendové provozní doby



Přehled akcí - listopad



Českoslovenští letci v Royal Air Force



Spisovatelé do knihoven: Adam Borzič



Tipy knihkupectví na listopad



Herní klub v listopadu



Výtvarná dílna v listopadu



Pohádkohraní v listopadu



Přehled akcí - prosinec



Tipy knihkupectví na prosinec



Přednáška Morový rok



Přednáška o Vietnamu



Burza knih



Čertovské řádění



Vánoční nadílka



Cvrčkohrátky



Výtvarná dílna v prosinci



Pohádkohraní v prosinci



Herní klub v prosinci



Návod - čtenářské konto 1



Návod - čtenářské konto 2



Informace o spotřebitelské poradně D-test



Čtenářské placky k prodeji v knihovně i infocentru



Nabídka vypracování rešerší



Čtečky knih k zapůjčení



Odprodej knih



Certifikát ATIC



Certifikát Český systém kvality služeb


V knihovně se konal další kurz vaření

publikováno: 04.10.2014
autor: Za Městskou knihovnu Chodov Marie Valentová

Tentokrát si návštěvníci pod vedením Lukáše Neckáře ze školy vaření Chefparade vyzkoušeli přípravu pokrmů z italské kuchyně. Netradičně se začalo přípravou dezertu, protože bylo potřeba tiramisu, které se připravovalo, dostatečně vychladit. Poté přišla na řadu oblíbená italská polévka minestrone. Při její přípravě se účastníci kurzu dostatečně pocvičili v krájení, protože čím více zeleniny se do této polévky přidá, tím je lepší. Čas během vaření polévky využil pan Neckář k přípravě bruschetty s rajčaty. A opět se krájelo, tentokrát rajčata, bazalka, anebo třeba olivy.

„Musím říct, že bruschettu znám zapečenou, ale pokud je dobré pečivo, tak je vynikající i nezapečená“, smála je jedna z návštěvnic. Před přípravou hlavního jídla, špaget carbonara, stihl Lukáš Neckář naučit návštěvníky i přípravu pesta. No a pak došlo na ochutnávání připravených jídel. To byla určitě ta nejlepší část kurzu. Návštěvníci odcházeli spokojení s tím, že se naučili připravovat několik zajímavých jídel, z nichž některá, jak se svěřili, třeba neměli odvahu vyzkoušet, ale teď už se do jejich přípravy bez obav pustí i sami doma. Další kurz vaření se bude konat v listopadu.

clanekclanekclanek