Aktuality

24.04.2024, 17:40



24. 04.



Origami s Markétou
24. 04.



Dny dobrovolnictví KK
25. 04.



Bookstart
25. 04.



Tvořivé dopoledne pro všechny
25. 04.



Listování
27. 05.



LeleBAND
30. 05.



Origami s Markétou
01. 05.



Tvořivé dopoledne pro všechny
02. 05.



Výroba kytičky ze saténu
02. 05.



Origami s Markétou
08. 05.



Tvořivé dopoledne pro všechny
09. 05.



Výrova mýdel
09. 05.



Český den proti rakovině
15. 05. - 18. 05.



Dizajniště na cestách
15. 05. - 23. 05.



Science Café
15. 05.



Tvořivý knihovníček
15. 05.



Origami s Markétou
15. 05.



16. 05.



Tvořivé dopoledne pro všechny
16. 05.



Herní klub
16. 05.



Origami s Markétou
22. 05.



Tvořivé dopoledne pro všechny
23. 05.



Zahrádkáři zahrádkářům
29. 05.



Tvořivý knihovníček
29. 05.



Origami s Markétou
29. 05.



Bookstart
30. 05.



Tvořivé dopoledne pro všechny
30. 05.



Dobrovolnictví



Školení na PC



Návod audiohnihy a e-knihy



Stahování e-audioknih



Návod - čtenářské konto 1



Návod - čtenářské konto 2



Informace o spotřebitelské poradně D-test



Nabídka vypracování rešerší



Odprodej knih



Certifikát ATIC


V knihovně se konal další kurz vaření

publikováno: 04.10.2014
autor: Za Městskou knihovnu Chodov Marie Valentová

Tentokrát si návštěvníci pod vedením Lukáše Neckáře ze školy vaření Chefparade vyzkoušeli přípravu pokrmů z italské kuchyně. Netradičně se začalo přípravou dezertu, protože bylo potřeba tiramisu, které se připravovalo, dostatečně vychladit. Poté přišla na řadu oblíbená italská polévka minestrone. Při její přípravě se účastníci kurzu dostatečně pocvičili v krájení, protože čím více zeleniny se do této polévky přidá, tím je lepší. Čas během vaření polévky využil pan Neckář k přípravě bruschetty s rajčaty. A opět se krájelo, tentokrát rajčata, bazalka, anebo třeba olivy.

„Musím říct, že bruschettu znám zapečenou, ale pokud je dobré pečivo, tak je vynikající i nezapečená“, smála je jedna z návštěvnic. Před přípravou hlavního jídla, špaget carbonara, stihl Lukáš Neckář naučit návštěvníky i přípravu pesta. No a pak došlo na ochutnávání připravených jídel. To byla určitě ta nejlepší část kurzu. Návštěvníci odcházeli spokojení s tím, že se naučili připravovat několik zajímavých jídel, z nichž některá, jak se svěřili, třeba neměli odvahu vyzkoušet, ale teď už se do jejich přípravy bez obav pustí i sami doma. Další kurz vaření se bude konat v listopadu.

clanekclanekclanek