Aktuality
24.03.2023, 00:55Březen měsíc čtenářů
01. - 31.03.

LiStOVáNí
16. 03.

Turistou v Emirátech
29. 03.

BOOKSTART
30. 03.

Uprostřed na okraji
05. 04.

Jazz v podkroví
13. 04.

BOOKSTART
27. 04.

Školení na PC

Čtenářská výzva 2023

Čtenářská výzva herní list

Otevírací doba dospělé oddělení

Otevírací doba dětské oddělení

Otevírací doba knihkupectví

Návod - čtenářské konto 1

Návod - čtenářské konto 2

Informace o spotřebitelské poradně D-test

Čtenářské placky k prodeji v knihovně i infocentru

Nabídka vypracování rešerší

Čtečky knih k zapůjčení

Odprodej knih

Certifikát ATIC

V knihovně se konal další kurz vaření
Tentokrát si návštěvníci pod vedením Lukáše Neckáře ze školy vaření Chefparade vyzkoušeli přípravu pokrmů z italské kuchyně. Netradičně se začalo přípravou dezertu, protože bylo potřeba tiramisu, které se připravovalo, dostatečně vychladit. Poté přišla na řadu oblíbená italská polévka minestrone. Při její přípravě se účastníci kurzu dostatečně pocvičili v krájení, protože čím více zeleniny se do této polévky přidá, tím je lepší. Čas během vaření polévky využil pan Neckář k přípravě bruschetty s rajčaty. A opět se krájelo, tentokrát rajčata, bazalka, anebo třeba olivy.
„Musím říct, že bruschettu znám zapečenou, ale pokud je dobré pečivo, tak je vynikající i nezapečená“, smála je jedna z návštěvnic. Před přípravou hlavního jídla, špaget carbonara, stihl Lukáš Neckář naučit návštěvníky i přípravu pesta. No a pak došlo na ochutnávání připravených jídel. To byla určitě ta nejlepší část kurzu. Návštěvníci odcházeli spokojení s tím, že se naučili připravovat několik zajímavých jídel, z nichž některá, jak se svěřili, třeba neměli odvahu vyzkoušet, ale teď už se do jejich přípravy bez obav pustí i sami doma. Další kurz vaření se bude konat v listopadu.