Aktuality

24.02.2024, 13:29



Americký sen
21. 02.



Workshop
22. 02.



Literární párty Českého rozhlasu s Antonínem Mazáčem
29. 02.



Origami s Markétou
každou středu



Březen měsíc čtenářů
04. 03. - 31.03.



Akademie volného času
20. 03.



Tvořivý knihovníček
04. 03.



Origami s Markétou
06. 03.



Tvořivé odpoledne pro všechny
07. 03.



Divadelní představení
08. 03.



Týden mozku a tréninku paměti
11. 03. - 15.03.



Pochod pro mozek
12. 03.



Rodokmen
13. 03.



Origami s Markétou
13. 03.



14. 03.



Herní klub
14. 03.



Tvořivé odpoledne pro všechny
14. 03.



Tvořivý knihovníček
18. 03.



Zpívánky
19. 03.



Science Café
20. 03.



Origami s Markétou
20. 03.



Tvořivé odpoledne pro všechny
21. 03.



Za úplným zatměním Slunce do Číny
27. 03.



Origami s Markétou
27. 03.



Bookstart
28. 03.



Velikonoční Green Swap
28. 03.



Zahájení Semínkovny
28. 03.



Zdobení kraslic
28. 03.



Výroba hnízda z ovčí vlny
28. 03.



Tvořivé odpoledne pro všechny
28. 03.



Dobrovolnictví



Školení na PC



Návod - čtenářské konto 1



Návod - čtenářské konto 2



Informace o spotřebitelské poradně D-test



Nabídka vypracování rešerší



Čtečky knih k zapůjčení



Odprodej knih



Certifikát ATIC


V knihovně se konal další kurz vaření

publikováno: 04.10.2014
autor: Za Městskou knihovnu Chodov Marie Valentová

Tentokrát si návštěvníci pod vedením Lukáše Neckáře ze školy vaření Chefparade vyzkoušeli přípravu pokrmů z italské kuchyně. Netradičně se začalo přípravou dezertu, protože bylo potřeba tiramisu, které se připravovalo, dostatečně vychladit. Poté přišla na řadu oblíbená italská polévka minestrone. Při její přípravě se účastníci kurzu dostatečně pocvičili v krájení, protože čím více zeleniny se do této polévky přidá, tím je lepší. Čas během vaření polévky využil pan Neckář k přípravě bruschetty s rajčaty. A opět se krájelo, tentokrát rajčata, bazalka, anebo třeba olivy.

„Musím říct, že bruschettu znám zapečenou, ale pokud je dobré pečivo, tak je vynikající i nezapečená“, smála je jedna z návštěvnic. Před přípravou hlavního jídla, špaget carbonara, stihl Lukáš Neckář naučit návštěvníky i přípravu pesta. No a pak došlo na ochutnávání připravených jídel. To byla určitě ta nejlepší část kurzu. Návštěvníci odcházeli spokojení s tím, že se naučili připravovat několik zajímavých jídel, z nichž některá, jak se svěřili, třeba neměli odvahu vyzkoušet, ale teď už se do jejich přípravy bez obav pustí i sami doma. Další kurz vaření se bude konat v listopadu.

clanekclanekclanek